Vecka 1 - deff

2014
Då kommer summeringen av min första deffvecka.
 
Dag 1:
Från en hel helg med godisätande och tårtfrossande gick jag över till min diet. Från allt till inget.
Tyckte jag var duktig som åt kvargen med massa bär och kanel till frukost. Följt av en proteindrink till lunch.
Hittills allt väl. Förutom att kvarg och bär tydligen innehåller för mycket kolhydrater...
 
Vid middagen failade jag lite då jag tyckte att spaghetti och köttfärssås lät som ett nyttigt alternativ. Hade nog inte kommit in i mitt deff-mode ännu. Så där sabbades mitt dagsintag av kolhydrater kan jag lova!
50g fullkornsspaghetti innehåller ungefär 33g kolhydrater. Och om ni minns hur min kalkyl såg ut som jag gjort genom IIFYM så var det mellan 30-50 gram kolhydrater som jag fick äta under hela dagen, beroende på om jag tränar den dagen eller ej.
 
Värsta tiden på dygnet för mitt sockerperiferiseende (kan ha hittat på ett nytt ord där) är direkt efter jag gapat efter sista tuggan på middagen tills jag går och lägger mig.
Så den där Hallonmoussetårtbiten som fanns kvar blev faktiskt lite pickad på.
Men! Innan någon (Ante) dömer så vill jag ge mig själv beröm som inte satte mig i soffan med Biggest Loser på teven och mulade i mig hela tårtan som var kvar. Bara för att den då skulle vara borta sen.
Nä. Jag var mer som ett stort marsvin som sprang och småtuggade runtom. Varje gång jag öppnade kylskåpsdörren och såg att den fanns.
 
Dag 1 - 100 kolhydrater för många, på tok för lite protein. Annars bra! (Pepp!)
 
 
God? Morgon!
 
 
Dag 2:
Det första jag gjorde denna dag var att skrapa ned hela tårtan som var kvar i soporna!
 
Till min stora fasa innehåller fiberhavregrynsgröt med 1dl mjölk över 30g kolhydrater. Slut med sylten, sirapen, honungen och sockret i den gröten. Kanel är det som gäller nu. Och det går riktigt bra och blir faktiskt gott. Har man råd att offra några kolhydrater kan man lyxa till gröten med bär!
 
Jag har kanske lyckats beställa det äckligaste Kaseinet på marknaden; Body Science Piña Colada...
Och detta tvingar jag i mig åtminstone 1/dag.
Testade att göra fluff på det. Gick ganska bra när det nästan var halvfryst (försökte i alla fall övertala mig själv det). Dagen efter, för jag gjorde såklart en större mängd bara för att spara tid, så var det slemmigt.
En slemmig Piña Colada som definitivt sätter fart på spyreflexen!
 
Denna dag fick jag äntligen mitt kostschema av min broder, och det gick upp för mig att jag ska äta kött. Kyckling. Fisk. Kött. Kött. Och grönsaker.
Till ännu en stor upptäckt så innehåller en kiwi nästan 11g kolhydrater. Och jag som tycker om kiwi...
 
Dag 2 - KÖTT! Gick inte över gränsen för kolhydraterna. Däremot fick jag bara i mig 817kcal på hela dagen.
Enligt Ante så kraschar metabolismen vilket kommer göra en viktnedgång segare. Vill man ju inte!
Och jag kan lova att jag var hungrig!
 
 
Kyckling. Brysselkål. Broccoli. Grönkål.
 
 
Dag 3:
Även på jobbet bevisar jag för mig själv att jag sköter mig! Köttbullar och ett berg med sallad.
Föräter med bra mat innan jobb, alltså kyckling. Sedan har jag varit ute och gått med hunden i elljusspåret runt berget så man inte ska tappa motivationen. Röra på sig = glömma bort sötsuget.
Och när jag blivit sötsugen har jag kokat en kopp te. Nu lär Ante komma med ett bibliskt inlägg om te.
Men téet har varit min räddning dessa kvällar då jag nästan svettats ut sockerpärlor av sötsug. Avgiftning ungefär.
 
Dag 3 - Ett litet äpple förstörde min kolhydratsmaxgräns med 16g. Annars såg det riktigt bra ut, förutom att jag under dagen bara fick i mig 960kcal...
 
Antes och min konversation kring det där äpplet senare:
- Jag hade så ont i benen så innan jag ville ta en Alvedon var jag tvungen att äta något då jag var så hungrig.
- Är du hungrig så ta en drink!
- Jag var inte sugen!
 
 
Samma mat, fast ute i solskenet på balkongen!
 
 
Dag 4:
Idag fick jag till insikt: Vad vi stoppar i oss! Och vad mycket skräp och onödigt vi trycker. Vi klarar oss egentligen på bra mycket mindre än vi tror. Så varför äter vi så mycket? Jag kan bara svara för mig själv på den frågan. Och det är för att jag är rädd för att jag ska bli hungrig.
Eller för att det ser dumt och ojämnt ut att bara ta en macka, därför gör man alltid två.
 
Jag har börjat förstå min lillebror mer och mer hur han ser och har sett på mat, när man blir mer medveten om det. Nu kan jag sitta och titta över bordet och föreställa mig hur många kolhydrater det där lasset med potatismos måste innehålla.
 
Jag känner mig även lite piggare. Beroende på hur hungrig jag är, men jag är inte så hungrig som jag trodde jag skulle vara. Tror mest det är magen som har tråkigt.
 
Dag 4 - fortfarande lite för lite kalorier. Jag ska - enligt Ante - få i mig någonstans mellan 1200 och 1400kcal/dag beroende på om jag tränar eller vilar. Kolhydraterna, fettet och proteinet var enligt min app helt okej!
 
Djuret och jag är ute och går i spåret.
 
 
Dag 5:
Värsta dagen på hela veckan. Fredagar är förknippade med godis. Och allt annat gott. Så här hade jag min första stora riktiga depression. Jag var nära på att ge upp. Jag funderade på om jag fick äta lite godis om jag var ute och gick en timma. Hur jag skulle göra för att vara värd den där biten jag så gärna ville ha! Choklad. Chips. Nappar. Riskaka med ostsmak... En dag skulle inte skada? Är det värt det?
Det blev faktiskt en eller två godisbitar då sambon som är borta och jobbar under veckorna hade med sig en godispåse hem. Men jag vill förtydliga att det inte var mer än tre, och jag bokförde varenda en i mitt kaloriintag. Så länge det passar mina macros.
 
Dag 5 -  Dagens intag matchade mina macros! Trots de där lakritsbumlingarna!
 
 
 KÖTT!
 

Dag 6:
12 timmars jobb väntade och jag förberedde med tre ägg. Jag som inte riktigt varit ett big fan av ägg förut.
Finns inte så mycket mer att skriva från den här dagen, mer än att jag vill ge mig själv en klapp på axeln som bara tittade och suktade efter allt godis som fanns på affären. Bara tittade. Fastän jag var så hungrig och sugen.
Lovade även lillebror att när denna deff är över så blir det första jag gör att köpa en godispåse från Hemmakväll. Han tror inte på mig, och lite vill jag kanske även tro på det med. Att jag inte behöver. Att det inte är värt det, att jag ska inse det då.
Just nu skulle det vara det, men kanske inte sen?
 
Dag 6 - Fantastiskt! Fick veckans bästa näringsintag, till och med kolhydraterna stannade på 39g!
Är detta det nya som ska börja göra mig lycklig? När makronutrienterna visar bra siffror?
 
Dag 7:
En veckas deff har verkligen påverkat mig. Annars skulle jag inte kliva upp tidigt för att bege mig mot gymmet och ställa mig på löpbandet. Iförd mina nya Better Bodies tights. Jag som aldrig någonsin vågat visa mig i tigths förut. Ante påverkade mig mycket i det här också. Om ni minns Utmaningen.
 
Bulkade upp med rejäl lunch innan jag skulle iväg till jobbet, där jag dessutom skulle bli kvar över natten.
Nu tänker jag inte alls på godis. I alla fall inte lika ofta. Som förr kunde man se fram emot att få gå av ett pass bara för att få komma hem och äta. För det fanns alltid något hemma. Min sambo har skämt bort mig (eller har han det?) genom att åka och köpa något gott så jag hade något tills jag kom hem.
Slut på det nu!
 
Dag 7 - Måste säga att jag skötte mig nästan exemplariskt denna dag. Något lågt kaloriintag om man ska vara petig.
 
Lunch: ägg, sallad och kassler!
 
 
Ny vecka - nya tag!